mandag den 14. december 2009

Phnom Pehn d.10-13.12

Så er jeg ankommet til Cambodja, synes det er et rigtigt spændende land.
D.11.12 startede vi med at se deres konge palads, det ligger midt inde i deres hovedstad Phom Pehn. Det var et stor sted, med flere bygninger. Inde i kong paladset ligger et kendt tempel der hedder Silver pagoda, grunden til navnet er fordi hele gulvet i pagodaen består er sølv. Så det er et meget unikt og smuk tempel. Derefter besøgte vi deres national museum, det var meget spændende.
Efter frokost blev stemningen mere alvorlig, da vi skulle ud og se en skole som Poll Pot forvandlede til et fængsel under hans regeringstid fra 1975-1979. Det fængsel blev udelukkende brugt til tortur, til at få informationer omkring de andre partier i regeringen. De brugte mange uhyggelige metode til at for informationer, kvinderne voldtog de nogen gange til døde. De brugte et kar med gifte dyr, de blev spændt fast til en jernseng og fik stød og slag. De rev neglende af deres fingre osv. Børn under 15 blev dræbt med det samme, de fleste blev dræbt med hovedet imod et træt. Det var virkelige nogle forfærdelige historier vi fik fortalt!
Derefter besøgt vi Killing fields, som var et sted de slog flok ihjel og begravede der. De flest grave er blevet åbnet, men ikke alle knoglerne er blevet fjernet. Hver år efter regn tiden, kommer der nye knogler og tøj frem fra ofrene. Vi fik også nogle knogler og tænder at se under vores tur rundt, det var virkelig en ubehagelig oplevelse. Kan ikke forstå hvordan man kan behandle sig eget folk på sådan måde! Hans formål med at slå folk ihjel, var for at skabe et landbrugssamfund, så han slog alle de uddannet og studerende ihjel. Hvis der var en for en familie som han så som et offer, slog han hele familien ihjel.
Efter den dag var vi alle meget berørte, man kan også mærke at Cambodja stadig er meget påvirket af det. Selv om der er sket så meget ondt, er de utrolig venlige.
Dagen efter havde vi fri, så der besluttede jeg og 5 andre piger at finde en svømmepool og få lidt sol. For temperaturen er omkring 35 grader så det er meget varmt. Det var en rigtig hyggelig dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar